Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron A gyermeknevelésről beszélgettünk kolozsvári anyukákkal és apukákkal. A Példabeszédek tanácsát, "neveld a gyermeket a neki megfelelő módon", értelmeztük az Erikson féle fejlődési elmélet mentén. Ahhoz, hogy felnőtt korára egy érett személyiség alakuljon a gyermekből, a szülő nagymértékben hozzájárulhat. A gyermek fejlődésének különböző szakaszaiban alakulnak ki azok a jellemvonások, amelyek az embert egy életen át elkísérik. Ide tartozik például a reménység, a bizalom, az akarat, vagy a kitartás. Ezeknek megalapozásában a szülői nevelés - szóban, tettekben és példamutatásban - fontos szerepet játszik. Beszélgettünk arról is, hogy a szülőknek nem csak kiváltsága, hanem kötelessége is a rá bizott gyermeke(ke)t nevelni, amiért felelősséggel tartozik annak, akitől a gyermeke(ke)t kapta. A kiscsoportos beszélgetésekben igyekeztünk elmélyíteni az elméleti tudást, és együtt keresni megoldásokat a mindennapi kihívásokra a szülői szerepben.

A helyszínt a Kolozsvári Evangéliumi Testvérgyülekezet biztosította, akikkel hálaadó ünnepet is ünnepeltünk a hétvégén. Köszönjük szépen a meghívást.

Képgaléria

A lényeg röviden

Mottóm: "Lehetővé teszem az embereknek, hogy tanuljanak és fejlődjenek. Első sorban jellemben." A bécsi Erste Group IT munkatársaként évente többszáz banki kolléga szakmai fejlődését teszem lehetővé az adattudomány (data science) területén. Szabadidőmben örömmel fejlesztek növekedésre vágyó embereket iskolákban, vállalatoknál, keresztény közösségekben és konferenciákon. Tudományos PhD tanulmányaim során a jellemfejlesztés lehetőségeit kutatom szervezeti szinten.

Elérhetőség

H-6200 Kiskőrös, Szép utca 9.
Telefon:  +36 70 4010190
E-mail:    
©2020 Seidel Educational Services Ltd.

Search