Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 
Beszélgetés a gyermeknevelésről Kolozsváron A gyermeknevelésről beszélgettünk kolozsvári anyukákkal és apukákkal. A Példabeszédek tanácsát, "neveld a gyermeket a neki megfelelő módon", értelmeztük az Erikson féle fejlődési elmélet mentén. Ahhoz, hogy felnőtt korára egy érett személyiség alakuljon a gyermekből, a szülő nagymértékben hozzájárulhat. A gyermek fejlődésének különböző szakaszaiban alakulnak ki azok a jellemvonások, amelyek az embert egy életen át elkísérik. Ide tartozik például a reménység, a bizalom, az akarat, vagy a kitartás. Ezeknek megalapozásában a szülői nevelés - szóban, tettekben és példamutatásban - fontos szerepet játszik. Beszélgettünk arról is, hogy a szülőknek nem csak kiváltsága, hanem kötelessége is a rá bizott gyermeke(ke)t nevelni, amiért felelősséggel tartozik annak, akitől a gyermeke(ke)t kapta. A kiscsoportos beszélgetésekben igyekeztünk elmélyíteni az elméleti tudást, és együtt keresni megoldásokat a mindennapi kihívásokra a szülői szerepben.

A helyszínt a Kolozsvári Evangéliumi Testvérgyülekezet biztosította, akikkel hálaadó ünnepet is ünnepeltünk a hétvégén. Köszönjük szépen a meghívást.

Képgaléria

Rólunk

Szolgáltatásainkat első sorban oktatási intézmények és gazdasági vállalatok részére kínáljuk. Fő tevékenységeink: jellemfejlesztés pedagógusoknak, egyetemi és főiskolai előadóknak, trénereknek, oktatási intézmények vezetőinek, valamint tantestületek és a vállalati tanulás területén tevékenykedő munkatársak szakmai fejlesztése. Mindez igény szerint előadás, keynote, tréning vagy workshop formátumban elérhető.

Elérhetőség

H-6200 Kiskőrös, Postafiók 9
Telefon:  +36 70 4010190
E-mail:    iroda@seidel-kft.hu
©2019 Seidel Educational Services Ltd.

Search